torstai 7. toukokuuta 2015

Työryhmä esittäytyy, osa 4: Musiikin ohjaaja Satumaa Veikkola

Hei!

Olen Satumaa Veikkola, Seinäjoella asustava muusikko ja CVT laulunopettaja. Tällä hetkellä toimin Etelä-Pohjanmaan Opistolla Rytmilinjan vastaavana opettajana. Toimin Grease-musikaalissa musiikin ohjaajana. Vastaan taiteellisesti kaikista musiikillisista päätöksistä, soololaulajien, kuorojen ja yhtyeen harjoittamisesta. Viime kesänä sain puhelun, jossa minulle tarjottiin mahdollisuutta tulla Rytmilinjan vastaavaksi opettajaksi ja myös Grease-musikaalin musiikin ohjaajaksi. Ja sitten vain päätin lähteä mukaan tähän seikkailuun!

Olen ollut monissa produktioissa mukana, toisissa esiintymässä, toisissa erilaisissa taustarooleissa. Pääosin olen kuitenkin toiminut juuri laulunopettajana ja musiikin ohjaajana eri musikaaleissa ja samaa työtä teen Greasessa nytkin. Suurimmat erot (Greasen ja aikaisempien produktioiden) työhön tulevat siitä, missä organisaatiossa/koulussa produktio toteutetaan (millaiset työrutiinit siellä on) sekä keiden kanssa tehdään yhteistyötä. Greasessa olen iloisessa asemassa, sillä tunsin musikaalin ohjaajan Kimmon ja Nooran ennestään, sillä olimme jo kerran työskennelleet yhdessä SeAmkin Fame musikaalissa.


Greasen musikaalui harjoitteluvaiheessa koen haasteena suhteellisen lyhyen intensiivisen treenijakson ja kuoroharmonioiden saamisen laulajien selkärankaan lyhyessä ajassa. Rikkautena on kuitenkin joukko nuoria ja innokkaita nuoria, joiden edistymistä ja tekemistä on ilo todistaa. Uskon että Greasesta on tulossa todella hyvätasoinen nuorten toteuttama produktio. Tämä suhteellisen suuri nuorten ensemble on itse asiassa aika spesiaalia.

Grease-musikaalissa on parasta työ nuorten esiintyjien ja hyvien työtovereiden kanssa sekä hauska 50-luvun musiikki. Odotan että Greasesta tulisi hyvä ja suuri oppimiskokemus nuorille esiintyjille ja että esityksestä tulee todella laadukas ja viihdyttävä katselukokemus. Mukana on todella hyviä nuoria esiintyjiä, joten odotan, että esityksessä kuullaan upeita nuoria laulajia, tanssijoita ja näyttelijöitä.

Grease rokkaa lähellä sun nokkaa, tuu kattoon kun meidän jengi pokkaa!

- Satumaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti